Terapi

Terapi

Livet spænder nogle gange ben for os i en sådan grad, at der skal en ekstra indsats til for at komme på ret kurs igen. Vi kan blive nødt til at tage os selv så alvorligt, at vi endda må gøre noget udover det sædvanlige for at få styr på vores tanker, følelser og/eller handlinger. Hvordan vi hver især håndterer disse særlige situationer i vores liv kan være meget forskelligt. At tale med en psykolog kan for nogen være en hjælpsom ekstra indsats og en god måde at tage sig selv alvorligt på.

Som psykolog hjælper jeg dem, jeg taler med, med at forholde sig til det, der skaber mistrivsel i deres liv. Jeg hjælper dem med at blive skærpet på og styrket i, hvad der er vigtigt for dem og med at finde ud af, hvad der måske kan være godt at gøre, så de (igen) kan få et liv, som de er glade for.

Jeg har stor erfaring med at have samtaleforløb med unge såvel som voksne, og med at skræddersy forløb, der kan hjælpe mennesker videre fra problemstillinger såsom stress, depression, angst, selvværdsproblematikker, traumer, spise-problematikker m.fl. Du er velkommen til at ringe til mig, så vi kan finde ud af, om jeg kan hjælpe dig eller én, du kender.

Hvordan foregår samtaler med mig?

Hos mig vil du opleve, at du får mulighed for at stoppe op og forholde dig til dig selv, dit liv og din situation. Vi vil tale om det svære, det du slås med – men også om det, som du faktisk synes fungerer til trods for det svære. Jeg vil bl.a. stille dig spørgsmål, som hjælper dig til finde frem til, hvad der er vigtigt for dig, og hvordan du kan håndtere den situation, du står i. Hvis det er relevant, byder jeg også ind med mine erfaringer fra og viden om andre, der har stået i en situation, der minder om din. Min erfaring er, at det kan være rart at høre, at man ikke er alene med det, man oplever som svært, og at man ind imellem kan finde inspiration i andres erfaringer og måder at håndtere deres situation på.

I samtaler med mig vil du opleve at blive taget alvorligt, og at jeg vil behandle alt du siger med stor fortrolighed, seriøsitet og ydmyghed. Du vil ikke opleve, at jeg sætter en diagnose på dig, eller at jeg begynder at belære dig om, hvordan du skal leve dit liv. Jeg tror på, at alle dem, jeg taler med, gennem samtalen kan finde frem til, hvad der er vigtigt for dem, og hvordan det kan være godt at handle nu og i fremtiden. Min hjælp vil derfor i høj grad bestå i at hjælpe dig med til at finde frem til denne viden. Det betyder også, at hvis jeg tilbyder mine erfaringer og idéer, vil jeg holde fast i, at du ved bedst, om det er gode ideer og brugbare erfaringer.

I samtaler med mig vil du opleve, at jeg lægger stor vægt på, at vi samarbejder om både, hvad det er vigtigt vi taler om, og hvordan vi skal tale om det. Jeg tror på, at vi finder den bedste måde at samarbejde på, hvis vi får skræddersyet samtaleforløbet til lige netop dig.

Samtaler med mig skal gøre en forskel. Derfor er det også en væsentlig del af mit arbejde at undersøge effekten af mine samtaleforløb. Det gør jeg både ved at bringe det op med dem jeg taler med, og undertiden også ved at lave systematiske effektmålinger. Hvis du går til samtaler hos mig, vil vi derfor holde øje med effekten af vores arbejde og evt. tilpasse og justere vores samarbejde, så du får mest muligt ud af vores samtaler.